Drift och hosting

När vi sköter driften av er Internetplattform så fungerar det helt enkelt och vi tar ett helhetsansvar för driften. Att den fysiska placeringen av utrustningen är i en av Europas främsta datorhallar gör inte saken sämre. Vi sköter idag driften av allt från enkla webbhotell, till webbplatser med avancerad interaktivitet och höga prestanda- och tillgänglighetskrav.

Co-location

Co-location innebär att ni ställer er egen server och sedan betalar för att ha den i våra serverrum med valfri avtalad trafikvolym. Tjänsten prisätts efter överförings volym per månad, samt storlek på maskinen.

I tjänsten ingår alltid:

  • DNS
  • Backup
  • Anslutning till UPS
  • Firewall skydd.
  • ip-adresser
  • VPN för remote administration

Har ni fler frågor om detta paketet så kontakta oss gärna.

Vår driftsmiljö är fysiskt placerad i 3 oberoende datorhallar i Stockholm. Dessutom har vi egen utrustning i Amsterdam och Chicago.

Domänregistrering

Mainloop kan hjälpa er att registrera era nya domäner. Mainloop registrerar domännamn i världens alla operativa toppdomäner samt i de internationella toppdomänerna .com, .net .org, .biz, .info .name mfl.
vill du registrera en domän kontakta oss.

Vill du avregistera eller överlåta domäner, kontakta oss.

VPN

För säker kommunikation mot din miljö hos Mainloop erbjuder vi VPN kopplingar, antingen via PPTP eller IPSec.

VPN kopplingen kan antingen etableras på klient-nivå, dvs. på respektive användares dator. När fler användare skall komma åt miljön kan är det fördelaktigt att etablera VPN tunneln mellan kundens server hos oss samt företagets brandvägg eller motsv.

För mer information och detaljer kontakta oss gärna.

Webbhotell

Webb-hotell kan vara så mycket. Allt från att vi driftar några statiska web sidor på en av våra servrar till en mer omfattande dynamisk site. Vi har en enkel och rak prissättning, och är lätta att komma överens med när Du har speciella behov.

 

Telekomföretag

Telekomföretag

Vi hjälper till med drift och hosting av affärskritiska system som hanterar t.ex betalningar via telefonsamtal och SMS.

Vi hjälper också till med drift och utveckling av företagets webbplats.

..

Företagsgrupp

Företagsgrupp

Efter en tids verksamhetsomläggningar hade IT-miljön vuxit sig snårig och svårhanterlig. Mainloop agerade bollplank i att säkra driften av de affärskritiska egna systemen samtidigt som gamla inhouse-lösningar byttes ut till nya molnbaserade tjänster.

..

Konsultföretag

Konsultföretag

Åt detta konsultföretag har vi i huvudsak jobbat med att drifta och underhålla servrar som används för webbutveckling men även konsultföretagets egna kunders webbar och webbapplikationer. Vi har också levererat IT-support, byggt stabila trådlösa nätverk och rådgivit inför större såsom..

Mobiloperatör

Mobiloperatör

Mainloop levererar teknik och utvecklar kundtjänstfunktionalitet för mobiloperatören. Vi vill gärna tror att den effektiva och smarta kundtjänsten är en del av att mobiloperatören (enligt SKI) har Sveriges nöjdaste kunder.

..

Utbildningsföretag

Utbildningsföretag

Vi har hjälpt detta utbildniningsföretag med intern IT-support och drift av webbplats utvecklad av extern leverantör.

..